De groothandel biedt verschillende voordelen waar je als bedrijf niet altijd bij stilstaat. Wist je namelijk dat niet alleen jij, maar de groothandel zelf ook groot inkopen, zodat zij maar uiteindelijk jij als klant ook minder betaald. Ook kunnen zij je voorzien van betrouwbare adviezen waar jij uiteindelijk goede keuzes door kan maken. In deze blogpost lees je de verschillende voordelen die de groothandel biedt. 

Assortiment

Je vind je assortiment nergens zo groot als bij de groothandel. Voor bedrijven een groot voordeel, zij kunnen naar één winkel om al hun producten in te kopen en het geeft hun de mogelijkheid om het eigen assortiment aan te vullen, veranderend aan te bieden, waardoor klanten getrokken worden en je uiteindelijk meer omzet draait. 

Trends en ontwikkelingen

Één groot voordeel van inkopen bij de groothandel: je bent als bedrijf altijd op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen, waardoor je bijvoorbeeld nieuwe technieken/methoden kunt toepassen of een vernieuwend aanbod kunt aanbieden. Hiermee kun je als bedrijf potentiële nieuwe klanten aantrekken. In de groothandel zelf vinden vaak workshops plaats en wanneer je je aanmeldt voor een nieuwsbrief blijf je ook op die manier op de hoogte van de nieuwste trends. Een bedrijf wat meegaat met de nieuwste ontwikkelingen, wordt als professioneel gezien en straalt vertrouwen uit naar een (potentiële) klant. 

Online bestellingen en leveren aan huis

Groothandel Albatros in Hoogeveen is een voorbeeld van een groothandel die producten aan huis of bij bedrijven bezorgen. Dit is ideaal als je zelf geen tijd kunt vinden om inkoop te doen en ook is het praktisch als je maandelijks vele producten nodig hebt. Bestel de producten online en je hebt ze binnen een paar dagen geleverd, op tijd voor wanneer je voorraad aangevuld moet worden. 

Duurzaamheid

Ons milieu moet niet uit het oog verloren worden. Ook de groothandel houdt hier rekening mee en heeft duurzame producten in het assortiment. Wanneer je een duurzaam bedrijf bent, kan dit een belangrijke voorwaarde zijn voor jouw producten. Als je je (nog) niet bezig houdt met het verduurzamen van je bedrijf, is het goed om te bedenken dat je nieuwe klanten kan aantrekken die waarde hechten aan duurzaamheid. 

 

Groothandels passen het assortiment aan aan de wensen en behoeften van de klant. Denk aan een specifieke doelgroep of bijvoorbeeld producten die seizoensgebonden zijn. 

 

Zoals je ziet biedt de groothandel voor voordelen waar je als bedrijf gebruikt van kunt maken. Dus waar wacht je nog op?